18 Jan
18Jan

זהו מתכון מושלם לאוזן המן מושלם! אומנם הבצק הוא מאוד מאוד "עדין" צריך לעבוד אתו בעדינות...

הבצק יוצא יחסית דק ומאוד מאוד טעים ופריך שאי אפשר להפסיק ...


למצרכים:

  • 500 גר' קמח
  • 250 גר' חמאה
  • 200 גר' אבקת סוכר
  • חלמון מביצה 
  • ביצה 
  • 2 כפות קליפת לימון 
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח 

למלית:

כל ממרח שוקולד שתבחרו (או כל מלית אחרת שתבחרו )


הוראות הכנה:

בתוך קערה מכניסים חמאה רכה , ביצים, סוכר אבקת סוכר, חלמון , קליפת לימון ,קורט מלח, וכפית תמצית וניל את כל המרכבים מערבבים ( אפשר לעבד ביד במעבד מזון בפולסים) עד שכל המרכיבים התערבבו יחד עם החמאה...עכשיו מוסיפים את הקמח מערבבים עד לגיבוש בצק רק ונעים אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח...רק חשוב לא לעבד את הבצק יותר מידי ...

עוטפים בניילון ניצמד מכנסים למקרר לפחות לחצי שעה. מוציאים מהמקרר מקמחים את השיש ומתחילים לרדד את הבצק שיהיה דק אבל לא יותר מידי דק , קורצים עיגולים בגודל בערך 3-4 ס"מ אוספים את שאיריות הבצק מסביב מניחים בצד וממלאים עם כפית במרכז העיגול את המלית שבחרנו ומתחילים לסגור בצורת משלוש את העיגול וסוגרים עם האצבעות כמעט עד למרכז המלית.

מניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה במרווחים מכניסים לתנור שחומם מראש ב 160 מעלות ואופים בין 10-15 דקות שיתחיל לקבל טיפה של צבע אפשר להוציא מהתנור לתת לבצק להתקרר ולבזוק אבקת סוכר מעל ובתאבון !


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.